Relic Raiders

Volatilitet:

Låg
Av David
11 februari, 2019

Relic Raiders

"Vill du leva ut dina Indiana Jones-drömmar? I Relic Raiders har du en guldchans! Detta spännande äventyrsspel från svenska spelföretaget NetEnt kommer ta dig på en nervkittlande resa med de två huvudkaraktärerna när de letar efter skatter i djupa grottor och trånga labyrinter. Tack vare fina funktioner som ett bonusspel kommer dina chanser till fler och högre vinster öka vilket gör Relic Raiders ännu roligare! Relic Raiders har utgått från NetEnts sortiment av spel."

Volatilitet:

Låg

Introduktion till Relic Raiders

Relic Raiders är en snygg slot trots att den har några år på nacken, den släpptes nämligen redan år 2009 från utvecklarna NetEnt. Spelet är uppbyggt med fem hjul, fyra rader och 50 vinstlinjer och temat är influerat av Indiana Jones-filmerna i den mån att du jagar efter artefakter och åtråvärda skatter.

Relic Raiders är storebror till NetEnts senaste spelsläpp med samma tema – Lost Relics. Även om Lost Relics bjuder på fler funktioner och ett aningen mer spännande bonusspel finns det mycket att hämta och njuta av även i Relic Raiders, bland annat en maxvinst på 200 000 mynt och en jackpott på 10 000 mynt!

Utöver en imponerande maxvinst finns det också ett bonusspel som du kan trigga och roa dig med. Spelets RTP är 90 % vilket gör att maskinen är en aning förlegad och inte når upp till samma nivå som många av dagens slots.

 • Ett spännande tema som aldrig blir omodernt
 • Roligt bonusspel där du letar efter mystiska reliker
 • Spelet finns inte tillgängligt längre
 • RTP:n ligger på endast 90 % vilket är väldigt lågt

Funktioner i Relic Raiders

I Relic Raiders kommer du stöta på en wild-symbol och en scatter-symbol. Wild-symbolen består i denna slot av en så kallad häxdoktor och när denna landar på spelplanen i en vinnande kombination, kommer den i sann anda ersätta alla symboler på planen förutom scattern. Lyckas du få fem häxdoktor-symboler på en aktiv linje kommer du dessutom belönas med en jackpott på 10 000 mynt!

Scatter-symbolen består i detta fall av en skattkista och när du lyckats få tre eller fler scatters på hjulen triggar du en free spins-runda. Tre scatter-symboler ger en multiplikator på x10, fyra symboler ger dig en multiplikator på x50 och fem scatters ger dig så mycket som en multiplikator på x200! Får du upp minst två scatter-symboler under free spins-rundan kan du även du aktivera extra spins.

 • Flygplanet: Den högst betalande symbolen som kan ge dig 500 mynt om du snurrar fram fem stycken och spelar med insatsnivå 1.
 • Skattkarta i bok: Ger 400 mynt vid fem symboler.
 • En apa: Ger 200 mynt vid fem symboler.
 • En orm: Ger 125 mynt vid fem symboler.
 • En diamant: Ger 100 mynt vid fem symboler.
 • Rubin och smaragd: Ger 75 mynt vid fem symboler.
 • Safir: Ger 50 mynt vid fem symboler.
 • Scatter: Scatter-symbolen består av en skattkista, tre eller fler skattkistor aktiverar free spins-läget.
 • Wild: Spelets wild-symbol är en häxdoktor och den ersätter alla andra symboler utom scattern. Fem wilds ger dig en jackpottvinst på 10 000 mynt.
 • Bonussymbol: Förutom en scatter och en wild har Relic Raiders också en extra bonussymbol. Det är de två upptäckarna och de triggar bonusspelet och skattjakten.

Bonus

När du har snurrat fram minst tre bonussymboler av de två äventyrslystna forskarna får du möjlighet att spela ett spännande bonusspel som består av en skattjakt. Bonusspelet går ut på att du klickar på olika krukor för att hitta reliker (som ser ut som guldmynt). Under flera av krukorna gömmer sig även myntvinster men se upp för spindeln. Hittar du den under en kruka är bonusspelet över och du kommer tillbaka till den vanliga spelplanen igen. Storvinsten blir din om du får tag i fyra reliker.

Slutord

Relic Raiders är en slot som håller måttet i flera fall, trots att spelet gavs ut för nästan 10 år sedan. Det finns en imponerande jackpottvinst på 10 000 mynt utöver maxvinsten på 200 000 mynt och dessutom ett spännande bonusspel! Denna slot är alltså fullpackad med action och det går inte att klaga på temat. Det som vi dock önskar var högre är spelets RTP, med endast 90 % kan det knappast mäta sig med dagens spelautomater.

Lanserades September 2009
RTP 90%
Volatilitet Låg
Mjukvara NetEntertainment
Tema Äventyr, spänning, skattjakt
Underhållningsnivå 3/5
Vinstlinjer 50
Hjul 5x4
Min. mynt per linje 0,10
Min./max insats 0,1 sek - 5 sek
Jackpott 10 000 mynt
Maxvinst för basspel Okänt
Maxvinst i mynt 200 000
Bonusrundor/funktioner Free spins, Wilds, Bonusspel
Stödda plattformar PC/Mac/Android

Relaterade slots