Tornado Farm Escape

NetEnt lyckas ofta skapa roliga och spännande spelautomater, och Tornado Farm Escape är inget undantag. Här hittar du både innovativa funktioner och ett skojfriskt tema. Däremot saknas free spins helt och hållet, vilket är lite tråkigt. På det stora hela väger dock grafiken och de andra funktionerna upp detta!

Tornado Farm Escape
Lanseringsdatum 2015
RTP 96, 5 %
Volatilitet Låg
Mjukvara Net Entertainment
Tema Djur- och bondgårdstema
Underhållningsnivå 3/5
Vinstlinjer 20
Hjul 5
Min. mynt per linje/Nivå 1-10 mynt
Min./max insats 2,5 kronor/1 000 kronor per snurr
Jackpot Nej
Maxvinst 167 000 mynt
Bonusrundor / Funktioner Wild, Tornado-funktion, Storm-funktion
Stödda Plattformar PC, Mac, IOS, Android

För- och nackdelar

 • Fördel: Roliga och innovativa funktioner (Storm och Tornado)
 • Fördel: Underhållande tema och grafik
 • Fördel: Enkel slot att spela
 • Nackdel: Specialfunktionerna kunde ha aktiverats oftare
 • Nackdel: Inga free spins i spelet

Introduktion

Tornado Farm Escape är en spelautomat utvecklad av speljätten NetEnt som lanserades under år 2015. Temat är lustiga djur som har flytt från bondgården och nu befinner sig mitt i en tornado. Såväl ljud som grafik är snyggt utvecklat och det lekfulla och färgsprakande temat piggar upp. Spelet har en RTP på 96, 5 %.

I Tornado Farm Escape spelar du på fem hjul och tre rader, vilket är en vanlig uppsättning bland spelautomater på nätet idag. Spelet har sammanlagt 20 fasta vinstlinjer. Den minsta insatsen ligger på 2,5 kronor per snurr och maxinsatsen per snurr är 1 000 kronor. Du kan välja myntnivå mellan ett och tio. Maxvinsten i spelet är 167 000 mynt, vilket betyder att du kan kamma hem en skälig summa! I Tornado Farm Escape har du att göra med en rad djur som hör bondgårdar till, här hittar du en gris, ett får, höns och kossor. Spelet har en klassisk wild-symbol samt två spännande funktioner vid namn Storm-funktion och Tornado-funktion.

Funktioner

Tornado Farm Escape är relativt sparsmakad på specialsymboler och funktioner. Till att börja med delas vinster ut från vänster till höger på spelplanen. Som tidigare nämnt finns det tyvärr ingen scatter-symbol och därmed inga free spins, vilket är synd. Men det lönar sig att hålla lite extra utkik efter wild-symbolen i spelautomaten. Den gestaltas i form av en TV med texten ”wild”. I vanlig ordning kan den ersätta alla andra standardsymboler och på så sätt hjälpa till att skapa vinnande kombinationer till dig. Utöver detta finns det även en Storm-funktion och en Tornado-funktion som livar upp spelet och även de kan generera stora vinster till dig.

 • Radion, stöveln, pallen, fåtöljen och resväskan: Fem symboler ger 10 mynt
 • Hönan och fåret: Fem symboler ger 200 mynt
 • Grisen: Fem symboler ger 300 mynt
 • Hästen: Fem symboler ger 500 mynt
 • Kossan: Fem symboler ger 700 mynt
 • Wild-symbolen: En TV med texten ”Wild”, ersätter alla andra symboler
 • Storm-symbolen: Ett grått moln med en blixt
 • Tornado-symbolen: En gå tornado

Storm- och tornadofunktioner

De mest intressanta funktionerna i spelet är storm- och tornado-funktionerna. Stormfunktionen triggas igång slumpmässigt under spelets gång. Stormen startar i utkanten av hjulen och virvlar sedan runt åt olika håll på spelplanen. I samband med det lägger den till wild-symboler på slumpmässigt utvalda hjul tills den återigen försvinner ut ur bilden. Kvar är wild-symbolerna vilka kan öka dina vinstchanser!

Det finns även varma och kalla moln-symboler i spelet och när en av varje landar på hjul ett respektive fem aktiveras tornado-funktionen. En symbol blir då aktiv och dras iväg tillsammans med wild-symboler som finns på planen, i en tornado. Wild-symbolerna kommer att ersätta de aktiva symbolerna under bonusspelets gång och bonusläget tar slut när det inte längre finns några wild-symboler eller aktiva symboler på spelplanen.

Slutord

Tornado Farm Escape är ett underhållande och lekfullt spel från NetEnt. Det lanserades under år 2015 och består av 5 hjul, 3 rader samt 20 vinstlinjer. Som mest kan du kamma hem 167 000 mynt från sloten vilket är en godkänd summa. Här kan bondgårdsdjuren hjälpa dig till vinster, men mest spännande är storm- och tornado-funktionerna, som är spelets speciella funktioner.